Damessportschool Queens

Voor de dames van Queen’s hebben we een responsive website ontwikkeld zodat vaste sporters alsmede potentiële nieuwe klanten de website thuis en “on-the-go” kunnen raadplegen.

De case

Simone Konincks, eigenaresse van Damessportschool Queens, kwam bij ons met de vraag of we de vindbaarheid van haar website zouden kunnen verbeteren en of we dan tevens de website geschikt konden maken voor mobiele gebruikers. Belangrijk was dat het nieuws en de openingstijden prominent werden weergegeven op de website zodat sporters deze informatie konden raadplegen, zowel thuis als “on-the-go”. Tevens moest er voor potentiële nieuwe klanten ook informatie zoals het lessen-aanbod & les-rooster te vinden zijn. De laatste wens was om de website zo gemakkelijk en snel mogelijk te kunnen bijwerken met nieuwe informatie.

De oplossing

Na een kort gesprek met Simone hebben we besloten om een compleet nieuwe website te realiseren. Met oog op de wens om de website snel en gemakkelijk te kunnen beheren hebben we gekozen voor een WordPress implementatie met een maatwerk thema. Dit open-source content management systeem is zeer gebruiksvriendelijk voor zowel nieuwe als doorgewinterde gebruikers en biedt veel mogelijkheden, o.a. de eindeloze uitbreidbaarheid door middel van plugins.

Voor het thema hebben we Zurb’s Foundation 5 Framework gekozen als basis. We zijn begonnen met een wireframe te maken om zo de prominente plekken te definiëren en hebben dit vervolgens middels het framework aangepast aan de huisstijl van Damessportschool Queen’s en gevuld met inhoud & afbeeldingen. Het voordeel van Foundation Framework is dat met slechts enkele aanpassingen de hele website geschikt is voor mobiele apparaten, middels de kunst van het weglaten.

Om aan de uitgangswens te voldoen van het beter vindbaar zijn op internet hebben we gebruik gemaakt van de fantastische Yoast SEO plugin voor WordPress. Deze plugin geeft de gebruiker de mogelijkheid per pagina of artikel een focus-zoekwoord te definiëren en analyseert vervolgens of dit inderdaad een goed focus-zoekwoord is en geeft zodoende tips & trucs om de vindbaarheid van de pagina te verbeteren. Een favoriet bij onze ontwikkelaars!

Tags

WordPressFoundation 5ResponsiveYoast SEO Plugin

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Neem eens contact op om vrijblijvend een gesprek aan te gaan wat Hydrogen Media voor uw onderneming kan betekenen.
Neem contact op

© 2019 HydrogenMedia  |  Algemene voorwaarden