Datreco Computers & Onderdelen

Voor Datreco Computers & Onderdelen realiseerden we een moderne webshop met diverse maatwerk onderdelen.

De case

Edwin Daniëls, eigenaar van Datreco Computers & Onderdelen was op zoek naar betrouwbare partner om zijn webshop te vernieuwen en te onderhouden. De eisen waren simpel: de webshop moest modern zijn, strak ogen en vooral gebruiksvriendelijk zijn voor de klanten van Datreco Computers & Onderdelen.
Naast het feit dat de webshop gemoderniseerd moest worden was er ook behoefte aan een automatisch systeem welke de productlijsten van verschillende leveranciers zou inlezen en producten waar nodig zou toevoegen aan de shop. Tevens moesten elk uur de prijzen van alle producten automatisch worden nagelopen en worden aangepast waar nodig.

De oplossing

Tijdens een eerste gesprek met Edwin hebben we de diverse mogelijkheden aangegeven: een webshop op basis van Magento met uitgebreide mogelijkheden maar minder gebruiksvriendelijk voor kleinere ondernemers met beperkte tijd om de website te beheren of een webshop op basis van WordPress; gebruiksvriendelijk voor klanten en in het beheer maar minder mogelijkheden.

Uiteindelijk is gekozen voor een WordPress oplossing met de WP-ecommerce plugin. We hebben hier een maatwerk thema aan gekoppeld volgens de vernieuwde huisstijl van Datreco Computers & Onderdelen en ingericht volgens de wensen van Edwin. Hierna hebben we diverse zaken zoals de productcategorieën, productpagina’s en bestelprocess ingericht om dit voor klanten zo gebruiksvriendelijk te maken.

Omdat er geen standaard oplossing (in de vorm van een plugin) was voor het importeren en bijwerken van producten hebben we hier zelf een maatwerk plugin voor gebouwd. Deze plugin leest elke nacht de productlijsten van de leveranciers door en kijkt of er nieuwe producten zijn bijgekomen of dat er producten uit het assortiment zijn gehaald en past dit indien nodig aan in de productlijst van de webshop.

Dezelfde maatwerk plugin loopt ieder uur na of de productprijzen en voorraden overeenkomen met de prijzen en voorraden van de leverancier en past dit waar nodig aan.

Tot op de dag van vandaag verzorgen we regulier onderhoud aan de webshop om zo het bedrijfsproces van Datreco Computers & Onderdelen te optimaliseren en Edwin heeft meerdere malen aangegeven in ons de ideale partner te hebben gevonden voor zijn online business.

Tags

WordPressWP-EcommerceE-commerceYoast SEO Plugin

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Neem eens contact op om vrijblijvend een gesprek aan te gaan wat Hydrogen Media voor uw onderneming kan betekenen.
Neem contact op

© 2018 HydrogenMedia  |  Algemene voorwaarden